Doplňková pravidla fóra


Doplňková pravidla fóra

Příspěvekod bobis.cz » úte 30. srp 2011 17:49:37

Jde o doplňkové (ale neméně důležité) pokyny pro lepší přehlednost našeho zvířecího fóra http://forum.bobis.cz:

1. NOVÉ TÉMA

Dříve než založíte nové téma, pokuste se zjistit, zda se tu stejné nebo podobné téma již nevyskytuje. Doporučujeme využít funkce "Hledat" (http://forum.bobis.cz/search.php) a zde zadat klíčové slovo či slovní spojení (např. canisterapie, výcvik psa, štěně v autě, apod.)

Uživatelé jsou povinni nově vytvořené téma vhodně pojmenovat – tedy tak, aby název dané téma co nejlépe vystihoval. Mezi nesprávné názvy témat patří například nic neříkající: "Pomoc!", "Co dělat?", „Nevím si rady.“ atd.


2. PŘÍSPĚVKY

Příspěvky by se měly týkat tématu, do kterého jsou vloženy. Pokud chcete diskutovat o tématech, které se přímo netýkají zvířat, použijte kategorii Volná diskuze.

Každý nový příspěvek vždy kontroluje moderátor, příp. administrátor. Pokud je příspěvek či téma v rozporu s podmínkami tohoto fóra, pak má moderátor (příp. administrátor) plné právo požadované téma či příspěvek zamknout, smazat nebo upravit. Pokud dojde k opakovanému porušení podmínek, může být uživatel (příp. jeho IP adresa) zablokován.

Příspěvky (příp. názvy témat) by měly být v souladu s běžným písemným projevem, to znamená:
- nesmí obsahovat nepřiměřené množství emotikon (smajlíků)
- nesmí být psané příliš malým nebo velkým písmem
- nesmí obsahovat příliš barevný text (moc výrazný, nečitelný, na pohled nepříjemný, atp.)
- nesmí obsahovat nepřiměřené množství interpunkčních znamének (tečky, čárky, otazníky, vykřičníky, dvojtečky,
- středníky, pomlčky, závorky, uvozovky, lomítka, aj.)
- nesmí být psány celé VELKÝMI PÍSMENY (tzv. CapsLockem)
- nesmí obsahovat vulgarismy (sprostá slova, nadávky, apod.)
- nesmí obsahovat text, kterým by byla slovně napadena jiná osoba
- nesmí obsahovat erotické či pornografické fotografie a texty
- nesmí obsahovat internetové odkazy na konkurenční bazary či weby
- musí se vždy týkat předmětu fóra !!


3. NÁHLED

Pokud příspěvek obsahuje cokoli nadstandardního než je obyčejný prostý text, vždy použijte před odesláním příspěvku tlačítko "Náhled" – to Vám vygeneruje přesnou podobu příspěvku, tedy jak bude vypadat po odeslání do databáze. Dají se tak jednoduše odhalit a následně opravit chyby v kódech (tagy), překlepy, chybně vložená videa, obrázky, přílohy aj.


4. CITACE

Pomocí funkce „Citace“ citujte pouze ten příspěvek, na který reagujete, nikoli citovanou citaci citované citace atp. :-) Nejlépe je citovaný příspěvek ořezat na konkrétní větu, která Vás přiměla reagovat.


5. SMAJLÍCI

Smajlíci v textu jsou milým a hezkým oživením příspěvků, avšak i zde platí známé rčení: „méně je někdy více“. Používejte tedy smajlíky pouze ke zkrášlení a doplnění Vašeho textu, nikoli k tapetování.


6. PODPIS

Každý uživatel si může nastavit svůj automatický podpis, který se bude zobrazovat pod každým jeho příspěvkem. Nastavit si jej můžete po přihlášení v sekci „Uživatelský panel“ – „Profil“ – „Podpis“.
Podpis může obsahovat jak text, tak i obrázek č odkaz na web. Musí však být natolik decentní, aby svým vzhledem v žádném případě nepřebíjel samotné příspěvky.

Velikost písma v podpisech – může být buďto výchozí nebo menší (větší než výchozí velikost je zakázána)

Barva písma v podpisech – je povolena s výjimkou příliš světlých nebo křiklavých odstínů

Webové odkazy v podpisech – jsou povoleny v případě, že jsou soukromého charakteru a alespoň okrajově se týkají zvířat (komerční a reklamní odkazy jsou zakázané)



Pokud budou všichni uživatelé našeho fóra dodržovat tyto jednoduché zásady, budeme mít nejspíše nejpřehlednější fórum v široko dalekém okolí :-).
.
Obrázek
http://www.Bobis.cz
Inzerce zvířat a zvířátek na internetu.
bobis.cz
Administrátor
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte 10. kvě 2011 13:40:23

Zpět na Pravidla fóra

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron